BEGEbox & BEGEconnect

Compacte en flexibele luchtverdeelkast, speciaal ontworpen voor de Belgische markt

Begetube lanceert BEGEBox, een ultra-compacte en uiterst modulaire luchtverdeelkast voor de aansluiting van verschillende soorten ventilatiekanalen, zoals rond en ovalduct. Met slechts enkele onderdelen kan de installateur heel veel realiseren.

Het uitgangspunt is uniek: je betaalt enkel voor de aansluitingen die je nodig hebt. Normaal gezien bestaan luchtverdeelkasten uit een vast aantal aansluitpunten. De BEGEBox wordt standaard geleverd zonder aansluitpunten, aan een voordelige prijs. In functie van de situatie op de werf en de benodigdheden kan de vakman het nodige aantal aansluitingen aanbrengen. Deze zijn gegroepeerd per drie: zo verkrijg je een BEGEBox met 3, 6, 9 of 12 aansluitingen. Door 12 ronde kanalen met een debiet van 25 m³/h te verbinden met BEGEBox, heeft de luchtverdeelkast een maximaal debiet van 300 m³/h.

De BEGEBox zelf bevat vier ovalen aansluitingen. De adapter BEGEConnect maakt het mogelijk om een rond kanaal te verbinden met de ovalen aansluiting. Zo krijgt de klant de keuze om te verbinden met een ovalen of stijf kanaal, in de chape, het vals plafond of de muur, of hij kan via BEGEConnect verbinden met ronde kanalen. De BEGEBox kan gebruikt worden voor vloer-en plafondmantage. De luchtverdeelkast zelf is niet voorzien van montagelippen, want dit zou de montagemogelijkheden beperken.

Met BEGEBox richt Begetube zich voornamelijk op residentiële installaties, zowel in appartementen als woningen. Het basiselement meet amper 22,5 op 22,5 centimeter. Dat brengt heel wat voordelen met zich mee, zoals een laag drukverlies en een betere luchtverdeling naar het systeem toe. Bovendien zijn alle aansluitingen bijzonder toegankelijk. Dat vereenvoudigt dan weer de reiniging en de inspectie.