Over ventilatie

Ventilatiesysteem D, het beste voor elk seizoen

Goed ventileren is een must, slim ventileren nog beter. Van een ventilatiesysteem mag u dan ook veel verwachten. Zoals een bijdrage aan een gezond binnenklimaat en verbetering van het wooncomfort, met een minimum aan energie en maximale efficiëntie. Bij Begetube zijn we ervan overtuigd dat alleen een ventilatiesysteem D met warmterecuperatie voldoet aan deze hoge eisen.

Het principe is simpel: bij deze systemen vereist de verse ventilatielucht zeer weinig bijkomende energie om op een aangename temperatuur de kamer te worden ingeblazen. De warmte die aan de verse buitenlucht moet worden toegevoegd, haalt het systeem voor het overgrote deel uit de extractielucht alvorens deze naar buiten stroomt. Hiermee daalt de benodigde energie om de verse lucht op te warmen tot meer dan 80%.

Ook tijdens de warme zomermaanden doet het systeem zijn werk. De ingebouwde bypassklep opent vooral tijdens de nacht. Hierdoor wordt de woning automatisch voorzien van gezonde, frisse buitenlucht, terwijl de verdere opwarming van het gebouw wordt tegengegaan.

Wanneer u kiest voor een ventilatiesysteem D is het volgens ons ook uitermate belangrijk dat u kiest voor een efficiënt, comfortabel en energiezuinig ventilatiesysteem. Een performant ventilatietoestel in combinatie met een kwalitatief kanalennet biedt het beste resultaat. En net daarvoor staat het Profi-Air® ventilatiesysteem garant.